verjaardag sarah
sarah uitnodigingsteksten
sarah felicitatieteksten
sarah verjaardagsteksten

sarah kaarten
sarah verjaardagskaarten

sarah feestartikelen
feestartikelen voor sarah

cadeau voor sarah
sarah oorkonde (cadeau tip)
leuk cadeau voor sarah
cadeautips
verjaardag cadeaus
leuk cadeautje

sarah plaatjes
sarah felicitatie plaatjes
sarah verjaardagsplaatjes
sarah tekstplaatjes
sarah 50 jaar plaatjes

leuk voor sarah
sarah gedichten
sarah spreuken
sarah spreekwoorden
sarah spandoekteksten
sarah 50 jaar teksten
geschiedenis sarah
sarah koek bakken

De geschiedenis van Sarah

Tot het midden van de vorige eeuw zagen zowel mannen als vrouwen Abraham wanneer ze vijftig werden. Waarom het in de vorige eeuw veranderde in vijftigjarige Sarahs voor vrouwen is niet helemaal duidelijk. Overigens de naam Sarah is wel logisch, Sarah was de vrouw van Abraham, één van de aartsvaders.

De link tussen Abraham en alle vijftigjarigen is te vinden in de Bijbel. In het Evangelie van Johannes wordt een situatie in de tempel omschreven. Een vrouw is betrapt op overspel en de omstanders vinden dat ze gestenigd moet worden. Jezus zegt: ‘wie zonder zonde is werpe de eerste steen’. Geen van de gelovigen werpt een steen naar de overspelige vrouw. Waarop Jezus zegt: ‘Abraham, uw vader, heeft zich erop verheugd mijn dag te zien en hij heeft die gezien en zich verblijd'. De mensen om hem heen zijn verbaasd: ‘U bent nog geen vijftig en u zou Abraham gezien hebben?'

Sarah was de vrouw van Abraham en samen kregen ze op hoge leeftijd nog een kind, Isaak. Het was een groot wonder want Sarah was onvruchtbaar en al op hoge leeftijd. Abraham was 100 toen het kind geboren werd, Sarah 90.


home
© verjaardag-sarah.nl - geschiedenis sarah