verjaardag sarah
leuk cadeau voor sarah
sarah uitnodigingsteksten
sarah felicitatieteksten
sarah verjaardagsteksten
sarah oorkonde
sarah verjaardagskaarten
sarah feestartikelen
sarah gedichten
sarah spreuken
sarah spreekwoorden
sarah spandoekteksten
sarah 50 jaar teksten
sarah felicitatie plaatjes
sarah verjaardagsplaatjes
sarah tekstplaatjes
sarah 50 jaar plaatjes
geschiedenis sarah
verjaardag abraham
leuke tips voor verjaardag abraham
Het recept voor een Sarah

Sarah worden gaat niet ongemerkt voorbij! Een Sarah van speculaas is een leuk en lekker cadeau idee! Hieronder het recept voor een Sarah:

Wat heb je nodig voor het deeg:

. 600 gram bloem
. eetlepel bakpoeder
. snufje zout
. 300 gram bruine basterd suiker
. 300 gram boter
. dl melk
. 3 eetlepels speculaaskruiden

Nodig voor het versieren van de Sarah:

amandelen & poedersuiker
Bereiding:

zeef boven een kom de bloem, bakpoeder, zout, basterd suiker en de speculaaskruiden. Snijd de boter boven de kom in kleine stukjes en kneed deze met (koele) handen door het bloemmengsel. Voeg de (koude) melk toe en kneed deze mee. Laat het deeg zeker een nacht in de koelkast staan. Dit is belangrijk omdat het deeg dan de volgende dag makkelijk uit te rollen is.

Rol het deeg de volgende dag uit tot een lap van ongeveer 1 cm. dikte. Snijd daar een vorm van een Sarah uit. Maak met de botte kant van een mes lijnen voor het gezicht en de handen en voeten. Je kunt de Sarah verder versieren met amandelen.

Leg je Sarah op een vel bakpapier en doe haar in de oven: 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Wanneer je Sarah van speculaas helemaal is afgekoeld kun je nog met poedersuiker haar haren maken. Vermeng de poedersuiker met een (heel klein) beetje water zodat een soort glazuur ontstaat. Strijk het mengsel als haar op de Sarah.


home
© verjaardag-sarah.nl - sarah koek bakken, lekkere sarah koek bakken